Kultur- og likestillingsministeren på Bibliotekmøtet 2024

Bibliotekmøtet er en viktig møteplass der vi treffer svært mange av bibliotekskundene våre. I år fikk vi også besøk av Kultur- og likestillingsministeren, Lubna Jaffery, på standen vår. Hun ble svært imponert over det vi har fått til med strømmetjenestene våre, Filmoteket og Filmrommet.

Bibliotekmøtet arrangeres annet hvert år og er den største bibliotekkonferansen i Norge. Denne gang ble den gjennomført 17.-19. april i Haugesund. 

– Bibliotekskundene våre er fra hele landet og de er tilknyttet Filmoteket for å gi lånere sine et fantastisk digitalt filmtilbud hjem i stua. Mange bruker også Filmrommet for å gjennomføre filmvisninger (kinotek) i biblioteket sitt. I løpet av konferansedagene får vi en unik mulighet til å bli bedre kjent, utveksle erfaringer og motta verdifulle ønsker og innspill som tas med inn i organisasjonen for kontinuerlige forbedringer. Vi får også tid til å møte samarbeidspartnere og delta på relevante foredrag for økt bransjekunnskap, innsikt og inspirasjon, sier daglig leder i Norgesfilm, Anders Koppang-Grønn.

Ekstra stas var det at vi fikk besøk av selveste Kultur- og likestillingsminister Lubna Jaffery! Hun nærmest danset oppover Norgesfilms røde løper, uttrykte stor glede og entusiasme over det digitale filmtilbudet vårt og stilte gladelig opp på bilde sammen med deler av redaksjonen for strømmetjenestene våre. 

Vi fikk også en prat med tidligere Kulturminister, Trine Skei Grande, som nylig startet som adm.dir. i Forleggerforeningen. Skei Grande har fulgt Filmoteket helt siden begynnelsen. Som del av forankringen av Filmoteket i bibliotekbransjen hadde vi møte med den daværende Statsråden på hennes kontor i Grubbegata før tjenestens lansering i 2020. Her presenterte vi våre planer til stor begeistring fra henne. Det ble derfor et hyggelig gjensyn og ‘takk for sist’ i Haugesund.