Filmrommet skolekino – en ny formidlingstjeneste for skolekino

I anledning Den store skolekinodagen 13.februar, har Norgesfilm AS og Norsk filminstitutt (NFI) lansert en ny skolekinotjeneste, Filmrommet skolekino. Tjenesten inneholder undervisningsopplegg til utvalgte kinofilmer og er gratis å bruke for skolene.

Gjennom Filmrommet skolekino får elever og lærere gratis tilgang til varierte undervisningsopplegg med utgangspunkt i filmer som Ibelin, Tundraens voktere og Konvoi. Det vil gradvis fylles på med flere undervisningsopplegg til filmer som er egnet for elever og lærere fra grunnskolen og opp til videregående.

Vi i Norgesfilm er stolte over å kunne presentere en moderne formidlingstjeneste for kinofilmer. I tillegg til å koble filmene opp mot sentrale verdier i den overordnede læreplanen, ønsker vi å løfte frem verdien av film som kunstnerisk uttrykk. Håpet er også at tjenesten bidrar til at flere barn og unge får gode kinoopplevelser, sier Anders Koppang-Grønn, daglig leder i Norgesfilm AS.

 

Skjermbilde fra Filmrommet skolekino.

 

Den nye skolekinotjenesten drives i nært redaksjonelt samarbeid mellom Norgesfilm og NFI, og det er Norgesfilm som har det overordnede redaksjonelle ansvaret. Det er også satt ned et utvalg med representanter fra kinobransjen som bistår redaksjonelt i utvelgelsen av filmer. Bakgrunnen for tjenesten er NFIs overordnede strategi med satsing rettet mot barn og unge. 

Lyst til å lese mer om den nye skolekinotjenesten?

  • På NFIs nettsider kan du lese mer om den ny skolekinotjenesten.
  • Det tverrfaglige tidsskriftet om kunst for barn og unge, Periskop, publiserte en større sak om Den store skolekinodagen og Filmrommet skolekino – les saken her (periskop.no)

 

Kontakt

Redaksjons- og markedssjef / CMO, Anne Cathrine Andersson

Tlf: +47 38 12 41 00
Mob: +47 95 02 11 64
E-post: cathrine[at]norgesfilm.no