Norgesfilm overtar Viddla

Norgesfilm overtar den svenske bibliotekstrømmetjenesten Viddla fra 30.04.2024. Med overtakelsen styrker vi posisjonen vår som en ledende aktør innen strømmetjenester i Norden. Vi ser frem til å videreutvikle Viddla til det beste for svenske bibliotek og deres lånere.

Bakgrunn 


Norgesfilm eier og driver flere norske strømmetjenester, og har stått for den tekniske utviklingen og leveransen av en rekke strømmetjeneste-plattformer i Norden. Dette gjør oss godt rustet både teknisk og redaksjonelt til å overta eierskapet til Viddla.

– Norgesfilm har i hele Viddlas levetid stått for teknisk drift av tjenesten i tett og godt samarbeid med BTJ. Nå gleder vi oss stort over muligheten til å videreutvikle tjenesten, både teknisk og innholdsmessig. Vi ser også frem til å bygge videre på alle de gode relasjonene til bibliotek og lånere som Viddla har i det svenske biblioteksmarkedet. Med vår lange erfaring og kompetanse innenfor levering av tilsvarende bibliotekstrømmetjenester i både Norge, Danmark og Finland, er vi motiverte og godt rustet til å ta fatt på de spennende oppgavene som vi har foran oss med Viddla-overtakelsen, sier Anders Koppang-Grønn, daglig leder i Norgesfilm.

Norgesfilm overtar Viddla fra det svenske selskapet BTJ som har levert tjenester til bibliotek i Sverige i over 80 år. BTJ er overbevist om at Norgesfilm har de aller beste forutsetninger for å lykkes med Viddla. 

– Det är vår övertygelse att det här blir bäst för så väl Viddla och våra samarbetande distributörer samt tjänstens anslutna bibliotek och deras filmintresserade låntagare. Norgesfilm är en stor aktör inom filmtjänster i Norden med de bästa förutsättningarna att förädla Viddla, säger Anette Grönroos, VD (adm.dir.) i BTJ.

Om Viddla


Viddla gjør det veldig enkelt for svenske innbyggere å låne og se film digitalt med lånekortet sitt, hvor som helst og når som helst, og altså uten at man trenger å oppsøke biblioteket. På Viddla kan man velge blant over 2000 svenske, nordiske, europeiske og internasjonale kvalitetstitler som treffer både barn, ungdom, familier, voksne og seniorer. Spennet er mellom klassikere, filmatiserte bøker, store Oscar-vinnere til smalere filmer i arthaus/ independent-kategorien. 

Tjenesten er ikke en konkurrent, men et supplement til de store, internasjonale kommersielle strømmeaktørene og tilbyr håndplukkede kvalitetsfilmer som ikke alltid er enkelt å få tak i andre steder. Ettersom tjenesten er et tilbud til svenske lånere på lik linje som bøker, aviser, e-lydbøker og andre medier, så koster det heller ingenting for lånerne. Modellen bidrar således til å redusere økonomiske forskjeller og utenforskap. Samtidig bidrar Viddla til at bibliotekene styrker sin posisjon og blir mer relevante og attraktive for sine innbyggere ved at de i enda større grad blir tilgjengelig der lånerne ofte befinner seg – på de digitale flatene. 

I Norge finnes en tilsvarende tjeneste som Viddla, Filmoteket.no. Filmoteket drives også av Norgesfilm og er tilgjengelig via bibliotek over hele landet.

 

Kontakt Norgesfilm

 

Anders Koppang-Grønn
Daglig leder / CEO
Mob: +47 91 56 03 49
E-post: anders@norgesfilm.no