Norgesfilm gratulerer BJT AB med vellykket lansering av Viddla. Vi i Norgesfilm er stolte over å ha utviklet en strømmetjeneste som gir svenske bibliotek en helt ny måte å låne ut film til sine lånetakere på.

Lansert 6. april i Sverige

Den nye svenske strømmetjenesten Viddla ble lansert i Sverige torsdag 6.april i år. Med Viddla er det nå mulig for svenske låntakere å streame film fra biblioteket kun med lånekortet sitt. Filmene ser man hvor som helst og når som helst, og avspilling kan gjøres på både pc, Mac, nettbrett og mobiler. Viddla tilbyr en rikholdig katalog fra store og kjente svenske og internasjonale innholdsleverandører og der filmene velges ut av redaksjonen basert på kvalitet, allsidighet og aktualitet. Det er BTJ AB, en ledende leverandør i Norden av informasjonstjenester og medieprodukter, som står bak Viddla. Den tekniske løsningen er levert av Norgesfilm AS.

Norgesfilms kompetanse

Anette Grönroos, VD i BTJ sier at Norgesfilms kompetanse, teknologi og brede erfaring fra oppsett og hosting av andre VideoOnDemand-tjenester i Norden var avgjørende for BTJs valg av partner.

Vi har aldri angret dette valget. Teamet deres har ikke bare lyttet til våre behov og oppfylt våre krav. De har også brukt sine ferdigheter og kunnskap til å introdusere oss til deres internasjonale nettverk. Norgesfilm har også pekt på ulike teknologiske alternativer og skapt merverdi til de mange diskusjoner og evalueringer gjennom hele planleggings- og gjennomføringsprosessen.

Norgesfilms forståelse av vår virksomhet har vært avgjørende for den vellykkede lanseringen av Viddla. Vi er glade for å fortsette Viddla-reisen sammen og tilby alle bibliotekene og deres kunder en helt ny VideoOnDemand-tjeneste med et relevant filmarkiv av høy kvalitet, sier Grönroos.

Styrker nordisk satsingsfelt

Daglig leder i Norgesfilm, Anders Koppang-Grønn, sier Norgesfilm med denne leveransen har styrket sitt nordiske nedslagsfelt.

Helt siden 2004 har vi levert flere strømmetjenester i Norge og det samme i Danmark siden 2007. Vi lanserer Viddla i Finland om kort tid og vi jobber sammen med annen kunde om en ny strømmetjeneste som er klar ila året i både Norge, Sverige, Finland og også Russland. Hver enkelt tjeneste har sine særegne behov og krever tilpasninger, men kundenes overordnede målsettinger og våre leveranser er ganske like. Gjenbruk kombinert med innovasjon er både spennende og gøy!